Završeni 30. Susreti pozorišta BiH u Brčkom

29.11.2013. Grand prix 30. Susreta pozorišta za najbolju predstavu u cjelini pripao je predstavi „Očevi su grad (ili)“ u izvođenju Crnogorskog narodnog pozorišta iz Podgorice.
Najboljima je, povodom svečanosti prilikom zatvaranja "Tridesetih susreta pozorišta BiH" nagrade uručio gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić.

Image for news

2013-12-01-Zavrseni_30_pozorisni_susreti-2

Grand prix za najbolju žensku ulogu pripao je Tatjani Šojić za uloge u predstavi "Koncert ptica", sarajevskog Kamernog teatra 55, dok je Grand prix za najbolju mušku ulogu dobio Saša Torlakovića za nastup u predstavi "Čarobnjak", Narodnog pozorišta Sombor.

2013-12-01-Zavrseni_30_pozorisni_susreti-3

U konkurenciji pozorišta iz BiH, nagrada za najbolju predstavu – Zlatna statua Vijećnice i grada Brčkog pripala je Narodnom pozorištu Republike Srpske iz Banje Luke za predstavu "Četrnaesta" u režiji Ane Đorđević.

2013-12-01-Zavrseni_30_pozorisni_susreti-4

2013-12-01-Zavrseni_30_pozorisni_susreti-5

Nagrada za najbolju žensku ulogu pripala je glumici Narodnog pozorišta Republike Srpske Miljki Brđanin-Babić za više uloga u predstavi "Četrnaesta", a Saši Handžiću za najbolju mušku ulogu u predstavi "Mujo, Suljo i Fata u društvu spektakla", sarajevskog East-west teatra.

Žiri publike 30. Susreta pozorišta BiH, koji su održani od 21. do 29. novembra 2013. godine, za najbolju režiju nagradu je dodijelio Harisu Pašoviću i to za režiju vlastitog teksta „Mujo, Suljo i Fata u društvu spektakla” East-west teatra iz Sarajeva, dok je nagrada za najbolji dramski tekst bosanskohercegovačkog savremenog pisca pripala Dževadu Karahasanu za tekst predstave „Koncert ptica” Kamernog teatra iz Sarajeva.