Završena druga faza uređenja sportskog objekta na Blatuši

21.11.2013. Čelnici Vlade i Skupštine Brčko distrikta BiH posjetili su danas stadion malih sportova "Blatuša" u centru grada, povodom završetka druge faze uređenja ovog sportskog objekta. Gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić  kazao je da je Blatuša zaštitni znak Brčko distrikta BiH što se tiče sportskih aktivnosti, gdje je već prije nekoliko godina započeo proces stavljanja ovog sportskog objekta u funkciju.

Image for news

 

"U prvoj fazi radova uspjeli smo natkriti stadion, a od aprila je trajala druga faza na uređenju tribina i prostora ispod njih, u iznosu od 500.000 KM. Može se vidjeti da je ovaj prostor izvrsno urađen, prekrasno izgleda te apelujemo na građane da se prema njemu odgovorno odnose pogotovo jer je objekat otvorenog tipa", istakao je gradonačelnik Domić.

Gradonačelnik je još najavio da su započete aktivnosti da se na ovom prostoru tokom zimskog perioda organizuje otvoreno klizalište kao novi sadržaj koji do sada Brčko nije imalo, a koji bi bio na zadovoljstvo svim građanima, ponajprije mladih Brčko distrikta BiH.

2013-11-21-Celnici_Vlade_i_Skupstine_obisli_Blatusu-2

Predsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Đorđa Kojić dodao je da su završeni i svi prilazi Blatuši, ali da će se nastojati osigurati i drugi sadržaji na ovom terenu.

Šefica Odjeljenja za javne poslove Svjetlana Čivčić objasnila je da se ukupan iznos dosada izvođenih radova na kompleksu malih sportova Blatuša kreće oko 950.000 KM, dok radovi posljednje faze iznose 350.000 KM.