Završena 151. redovna sjednica Vlade

27.9.2012. U nastavku 151. redovne sjednice Vlada Brčko distrikta BiH ukinula je i stavila van snage Odluku o imenovanju predstavnika Brčko distrikta BiH u interresornu radnu grupu za izradu prijedloga nomenklatura statističkih teritorijalnih jedinica u BiH.

Image for news

Vlada Brčko distrikta BiH primila je k znanju revizorske izvještaje i usvojila akcione planove za realizovanje preporuka iz revizije finansijskog poslovanja Odjeljenja za javni registar i Odjeljenja za zdravstvo i ostale usluge za 2011. godinu.

Razmatrajući nekoliko informacija o sticanju nepokretnosti uz naknadu, na prijedlog Ureda za upravljanje javnom imovinom, Vlada Brčko distrikta BiH je donijela je zaključak kojim se obustavlja dalja procedura po predmetima jer ne postoji dovoljan broj informacija o spomenutim postupcima. Ovim zaključkom nalaže se Uredu za upravljanje javnom imovinom da prikupi sve nedostajuće podatke i dostavi Vladi na razmatranje.

Vlada Brčko distrikta BiH raspravljala je o aktivnostima u vezi s rješavanjem pitanja dodjele poslovnih prostora koordinatorima vlada entiteta. Članovi Vlade nisu donijeli nove zaključke niti odluke u vezi s ovom tačkom dnevnog reda.

Vlada Brčko distrikta BiH dala je saglasnost za pokretanje postupka radi zaključivanja protokola o saradnji i traženju nestalih osoba između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Srbije.

Vlada je također dala saglasnost na mišljenje koje je Odjeljenje za komunalne poslove Vlade Brčko distrikta BiH predložilo u saradnji sa JP "Komunalno" d.o.o., a u vezi s dopisom Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH o predloženim izmjenama Nacrta Zakona o izmjenama Zakona o osnivanju kompanije za prenos električne energije u BiH. Ovim mišljenjem se kaže da nakon analize predloženog Nacrta zakona ne postoje suštinske primjedbe.