Započela 151. sjednica Vlade Brčko distrikta BiH

26.9.2012. Vlada je jednoglasno odobrila smjernice za izradu Nacrta zakona o dopunama Zakona o poreznoj upravi Brčko distrikta BiH kao i smjernice za izradu Nacrta zakona o izmjenama Zakona o arhivskoj djelatnosti. Također su razmatrane i odobrene smjernice za izradu nacrta pravilnika o procjeni vrijednosti imovine Brčko distrikta BiH, a suština budućeg pravilnika jeste jedinstven način procjene imovine na području Distrikta i to po tržišnoj vrijednosti.

Image for news

Vlada je razmatrala i vratila na doradu Plan zaštite od požara Brčko distrikta BiH, a usvojena je Odluka o kriterijima socijalnog zbrinjavanja radnika preduzeća i institucija, koji su, ne svojom krivicom, 1992. godine ostali bez posla. Za ove namjene Skupština Brčko distrikta BiH je izdvojila milion KM, a ova sredstva će u najskorije vrijeme biti isplaćena onima koji ispunjavaju usvojene kriterije.Vlada je razmatrala i informaciju Komisije za procjenu šteta od grada i suše u prošloj i ovoj godini i zaključila da se za dva miliona KM, koja su na raspolaganju za isplatu, što je 22,27% od ukupno procijenjene štete, do naredne sjednice sačini program isplate ovih sredstava i to po imenu i prezimenu i zemljišnim površinama po usvojenim kriterijima.

Započeta 151. sjednica Vlade Brčko distrikta BiH je prekinuta zbog brojnih obaveza članova Vlade i bit će nastavljena sutra (četvrtak, 27. 9. 2012. godine).