Zamjenica šefa Misije Ambasade SAD-a iz Banja Luke boravila u Brčkom

31.5.2013. Gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić primio je u petak, 31. maja 2013. godine u službenu posjetu zamjenicu šefa Misije Ambasade SAD-a u Banja Luci Cassandru Peyton i asistenticu za politička pitanja Biljanu Krčmar s kojima je razgovarao o općoj političkoj situaciji, aktuelnim privrednim i kulturnim dešavanjima u Brčkoma, a sastanku je prisustvovao i šef Odjeljenja za privredni razvoj, sport i kulturu u Vladi Mustafa Nuković.

Image for news

 

Zamjenica šefa Misije Ambasade SAD-a u Banja Luci Cassandra Peyton izrazila je zadovoljstvo zbog današnje posjete i istaknula dobru saradnju sa Distriktom i kroz "Američki kutak" koji funkcioniše u prostorijama Gradske biblioteke a u kojemu će upravo održati  prezentaciju na engleskom jeziku o državi Kanzas koja je pored mnoštva farmi i ravnica poznata i po razarajućem tornadu.

2013-06-03-Zamjenica_efa_Americke_ambasade-2

Na ovom sastanku je postojalo naročito zanimanje za funkcionisanje Distrikta nakon zatvaranja Ureda OHR-a u Brčkom i spremnost ovdašnje vlasti na sve promjene koje bi se mogle odraziti na ovu lokalnu zajednicu nakon skorog ulaska Republike Hrvatske u EU.

Gradonačelnik Domić je ovom prilikom izrazio do sada dobru i stabilnu saradnju između političkih aktera što može reproducirati i određene privredne uspjehe te je iskazao optimizam za takvo funkcionisanje u narednom periodu.