Vladi Distrikta uručeno priznanje za obezbjeđenje prostora za mlade i rad s mladima

28.12.2020. Glavnom koordinatoru Vlade Brčko distrikta BiH Seadu Šadiću danas su predstavnici Vijeća mladih Federacije BiH, Omladinskog savjeta mladih Republike Srpske i Vijeća mladih Brčko distrikta BiH koji su učestvovali u realizaciji projekta „Fakat je vakat za mlade“ uručili priznanje Vladi Brčko distrikta BiH za obezbjeđenje prostora za mlade i rad s mladim u Brčko distriktu BiH.

Image for news

Šadić je naglasio da će Vlada nastaviti i dalje sarađivati s mladima u rješavanju njihovih problema.

„Kada govorimo o rezultatima rada Vlade možemo se prije svega bazirati na činjenicu četverogodišnjem radu našeg kolege iz Vlade Distrikta Srđana Blažića jer je u proteklom periodu dao veliki doprinos da se mnoge stvari uspješno završe kao što je Zakon o mladima, izrada strategije vezane za mlade, formiranje Vijeća mladih, obezbjeđenje adekvatnog prostora za ovo vijeće u sklopu Omladinskog centra na osnovu čega je i ovo naše krovno tijelo u našoj lokalnoj zajednici i nagrađeno”, kazao je Šadić.

On je podsjetio i da je prilikom preuzimanja funkcije gradonačelnika Brčko distrikta BiH Esed Kadrić istakao važnost mladih te da tom najavom u narednom periodu očekuje i rješavanje ostale problematike mladih ljudi.

Nedim Alibegović, generalni sekretar Vijeća mladih Federacije BiH, kazao je da je Vladi Brčko distrikta BiH uručeno priznanje za sve napore koji su uloženi u 2019. godini te naglasio da je Brčko ujedno i pozitivan primjer svim drugim lokalnim zajednicama u BiH.

„Zaista, Brčko je imalo dosta pozitivnih napora, posebno u toj godini gdje je i odlučeno da mu se dodijeli priznanje. Brčko je pozitivan primjer svim drugim lokalnim zajednicama u BiH”, kazao je Alibegović.

Harun Šabanović, predsjednik Vijeća mladih Brčko distrikta BiH, kazao je da priznanje koje su dobili predstavlja dodatni vjetar u leđa, ali i signal da se rad treba nastaviti i na drugim poljima.

„Prije svega tu mislim na zapošljavanje mladih, izradu strategije i njeno aktivno provođenje, a sve s ciljem poboljšanja standarda kvaliteta života mladih ljudi. To je ono u čemu ćemo raditi zajedno u saradnji s institucijama vlasti Distrikta”, istakao je Šabanović.

Današnjem uručenju priznanja prisustvovala je i savjetnica gradonačelnika Brčko distrikta BiH Admira Ramić kao i predstavnik Savjeta mladih Republike Srpske.