Vlada usvojila Prijedlog budžeta Brčko distrikta BiH za 2018. godinu

17.1.2018. Vlada Brčko distrikta BiH danas je u prvom nastavku 35. vanredne sjednice, koja je započela jutros, usvojila Prijedlog budžeta Brčko distrikta BiH za 2018. godinu u iznosu od 215.680.251 KM. Prijedlog budžeta će biti upućen u skupštinsku proceduru.

Image for news

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić istakao je da su usvajanjem Prijedloga budžeta ispoštovane procedure kako bi konačni budžet bio usvojen u zakonskom roku, do 31. marta ove godine. On je naglasio da je 17,6 miliona konvertibilnih maraka predviđeno za kapitalne projekte.

„To je značajan iznos koji bi trebao da bude uložen u infrastrukturne i druge značajne objekte na prostoru Distrikta. U Prijedlog budžeta uvrštena su i značajnija sredstva za različite programe koji su u nadležnosti Odjeljenja za zdravstvo, u skladu s ranije usvojenim zakonskim i drugim propisima, a tiču se dodatnih izdvajanja za tuđu njegu i pomoć kao i subvencija Fondu zdravstvenog osiguranja i Javnoj zdravstvenoj ustanovi „Zdravstveni centar Brčko“, dodao je gradonačelnik Milić.