Vlada održala 33. vanrednu sjednicu

29.12.2017. Vlada Brčko distrikta BiH održala je danas 33. vanrednu sjednicu na kojoj je usvojila niz odluka o davanju saglasnosti za angažovanje izvršilaca za obavljanje posebnih poslova u više odjeljenja.

Image for news

Usvojen je i Izvještaj o radu Vlade za 2017. godinu kao i Program rada Vlade Brčko distrikta BiH za 2018. godinu.

Članovi Vlade usvojili su Prijedlog odluke o izmjeni i dopuni Programa utroška sredstava tekućih grantova u 2017. godini – IV. dio, u Odjeljenju za privredni razvoj, sport i kulturu, kao i Prijedlog odluke o usvajanju konačne rang-liste korisnika pomoći u stambenom zbrinjavanju raseljenih lica koja se žele integrisati na nivou lokalne zajednice za 2017. godinu.

Vlada Brčko distrikta BiH odobrila je Smjernice za izradu nacrta odluke o postupku i metodologiji procjene uticaja prilikom izrade propisa te primila k znanju Informaciju o statusu zamjenskih stanova u Brčko distriktu BiH, a riječ je o pojedinačnom slučaju. Na današnjoj sjednici usvojen je Prijedlog odluke o odobravanju Programa utroška sredstava s pozicije grantova neprofitnim i drugim organizacijama za 2017. godinu u Odjeljenju za stručne i administrativne poslove, kao i Prijedlog odluke o odobravanju Programa utroška sredstava tekućih grantova za period od 1. 1. do 31. 3. 3018. godine u Kabinetu gradonačelnika.