Vlada Brčko Distrikta BiH održala 19. vanrednu sjednicu

27.12.2013. Na današnjem zasjedanju Vlada je na prijedlog Odjela za javni registar donijela Odluku o odobravanju Nacrta zakona o nazivima naseljenih mjesta na području Brčko distrikta Bosne i Hercegovine.

Image for news

 

Tokom 19. vanrednog zasjedanja Vlada Distrikta usvojila je Nacrt Odluke o odobrenju sufinansiranja projekta "Edukacija civilnog društva i vladinih institucija u Brčko distriktu BiH u borbi protiv korupcije" i projekta "Opremanje spasilačke jedinice Crvenog krsta Brčko distrikta BiH".
"Sa oko 27.000 konvertibilnih maraka sufinansiramo projekat koji u biti finansira Evropska komisija, odnosno sufinansiramo 15% sredstava od ukupnog projekta uz obavezu našim službama da se organizuje potpisivanje sporazuma s korisnicima tih sredstava kao i analize načina, metodologije, praćenja i realiziranja tih sredstava", dodao je gradonačelnik dr. Anto Domić.

2013-12-27-19_Vanredna_sjednica_Anto_Domic

Na prijedlog Odjeljenja za obrazovanje članovi Vlade Distrikta donijeli su Odluku o usvajanju konačne rang-liste za dodjelu novčanih naknada za studente generacije na području Brčko distrikta BiH.
"Po prvi put Brčko iskazuje svoju namjeru da se nagrade studenti generacije. Vjerujem da će ovo postati praksa i moja je intencija da kroz zapošljavanje ovi studenti dobiju radno mjesto mimo kriterija budući da su oni svoje kriterije već opravdali", naglasio je šef Odjeljenja za obrazovanje Vlade Brčko distrikta BiH Momčilo Poljić.

2013-12-27-19_Vanredna_sjednica_Vlade-Momcilo_Poljic

"Putem komisije odabrana su tri studenta koja su na svojim fakultetima bili proglašeni za studente generacije i nagrađeni su jednokratnom novčanom nagradom u iznosu od 1650 KM", objasnio je Poljić.
Na prijedlog Odjeljenja za zdravstvo i ostale usluge Vlada je primila k znanju Informaciju u vezi sa izvršenjem subvencije Fondu zdravstvenog osiguranja Brčko distrikta BiH.