Vlada okončala 3. redovnu i vanrednu sjednicu

24.5.2023. Vlada Brčko distrikta Bosne i Hercegovine na 3. redovnoj sjednici usvojila je Prijedlog odluke o dodjeli sredstava donacija Odjeljenja za privredni razvoj, sport i kulturu u ukupnom iznosu od 30.000,00 KM, u korist Udruženja poslodavaca Brčko distrikta BiH, za realizaciju projekta “Predstavljanje brčanske privrede nasajmovima - 2023”.

Image for news

Vlada je usvojila i Smjernice za izradu nacrta odluke o načinu raspodjele sredstava za dodjelu donacija mjesnim zajednicama na području Distrikta, Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o utvrđivanju sistema horizontalne koordinacije Brčko distrikta BiH u procesu evropskih integracija, Prijedlog odluke o izmjenama i dopuni Odluke o imenovanju predstavnika Distrikta u radna tijela u okviru mehanizma koordinacije u procesu evropskih integracija i Prijedlog odluke o odobravanju nacrta srednjoročnih makroekonomskih projekcija i fiskalne politike Distrikta za period od 2024. do 2026. godine.

Članovi Vlade razmatrali su i Izvještaj o radu Zavoda za zapošljavanje Brčko distrikta BiH za 2022. godinu, Izvještaj o realizaciji programa subvencioniranja dijela kamata za kredite preduzećima, preduzetnicima i nosiocima poljoprivrednih gazdinstava na području Distrikta za 2020. godinu, Izvještaj o stanju u oblasti trgovine ljudima i o implementaciji Akcionog plana za provođenje strategije za borbu protiv trgovine ljudima za period od 2020. do 2023. godine na području Distrikta kao i Informaciju s prijedlogom zaključka u vezi s prijedlogom kandidata za člana stručnog Vijeća agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH u ime Brčko distrikta BiH.

Vlada Distrikta danas je okončala i 3. vanrednu sjednicu na kojoj je odobrila Odluku o korištenju sredstava rezerve u svrhu pomoći poplavljenim područjima u ukupnom iznosu od 90.000,00 KM. Po 30.000.00 KM dobit će Grad Bihać, Općina Čelić i Općina Kostajnica.