Usvojene odluke za stambeno zbrinjavanje boračkih kategorija

20.11. 2017. Vlada Brčko distrikta BiH jutros je održala 25. i 26. vanrednu sjednicu na kojim je usvojila Odluku o utvrđivanju kriterija i Program utroška sredstava za dodjelu jednokratne novčane pomoći u stambenom zbrinjavanju demobilisanih boraca i članova porodice umrlog demobilisanog borca u Brčko distriktu BiH. Za ove namjene iz budžeta Brčko distrikta BiH izdvojeno je 200.000 KM.

Članovi Vlade usvojili su i Odluku o utvrđivanju kriterija te Odluku o odobravanju Programa utroška sredstava za dodjelu novčane pomoći u stambenom zbrinjavanju porodice poginulih boraca, ratnih vojnih invalida i članova porodice ratnih vojnih invalida u Brčko distriktu BiH. Za ove namjene iz budžeta je izdvojeno 600.000 KM.

Senad Bešić, šef Službe za boračko-invalidsku zaštitu Vlade Brčko distrikta BiH, istakao je da je obaveza ove službe da u roku od sedam dana raspiše javni poziv, ali da će njegovo raspisivanje, kojim će pozvati demobilisane borce, ratne vojne invalide i njihove porodice da se prijave kako bi ostvarili pravo na novčanu pomoć, uslijediti već danas, kako bi sredstva bila što prije isplaćena.

Na vanrednoj sjednici Vlade usvojena je Odluka o davanju saglasnosti Odjeljenju za zdravstvo i ostale usluge za angažovanje tri izvršioca za obavljanje posebnih poslova.

Usvojen je i Prijedlog odluke o davanju saglasnosti za korištenje postojeće piste na dijelovima parcela na Brodu, kojom se predstavnicima EUFOR-a ova pista daje na korištenje.   

Foto: arhiv