Usvojen Dokument okvirnog budžeta za period 2017–2019. godine

19.1.2017. Vlada Brčko distrikta BiH usvojila je u nastavku treće redovne sjednice Dokument okvirnog budžeta Brčko distrikta BiH za period 2017–2019. godine.

Image for news
Direktor Direkcije za finansije Brčko distrikta BiH Mato Lučić rekao je novinarima nakon sjednice Vlade da je u fokusu interesovanja ova fiskalna godina te da će na osnovu Dokumenta okvirnog budžeta prihodi koji će biti ostvareni u toku ove godine, a koji su raspoređeni na rashode po zahtjevima odjeljenja, iznositi 194 miliona konvertibilnih maraka.
 
„Kada se bude radio detaljan budžet za 2017. godinu izvjesno je da će ova cifra biti uvećana te će prihodi iznositi oko 200 miliona konvertibilnih maraka, što je sasvim dovoljno da ova lokalna zajednica ispuni sve svoje zakonske obaveze“, dodao je Lučić. On je napomenuo da će detaljne politike determinisati novoformirana Vlada Brčko distrikta BiH u samom dokumentu budžeta i da će one biti navedene u Budžetskoj instrukciji broj 2, koja određuje gornje granice prihoda i rashoda, a koja je sastavni dio procedure usvajanja budžeta ove lokalne zajednice.
Nastavak treće redovne sjednice Vlade Brčko distrikta BiH bit će održan u ponedeljak 23. 1. 2017. godine.