Uspostaviti saradnju Brčko distrikta BiH i Niša

1.10.2012. Gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. sci. Miroslav Gavrić razgovarao je u petak 28.9.2012. godine u Nišu sa predstavnicima niške Regionalne privredne komore o uspostavljanju saradnje sa ovom regijom te učešću niških privrednih subjekata na Sajmu privrede u Brčkom.

Image for news

U prvoj zvaničnoj posjeti Nišu, osim gradonačelnika, boravili su i predstavnici brčanske  Privredne komore, a domaćini sastanka bili su predsjednik Regionalne privredne komore Niš Dragan Kostić, potpredsjednik Nebojša Bogdanović, generalni sekretar Dragan Paunović i predsjednik Opštine Pirot Vladan Vasić.

2012-10-01-Posjeta_Nisu-2

Predsjednik Regionalne privredne komore Niš Dragan Kostić istakao je da ova nezavisna asocijacija privrednika obuhvata tri okruga i to Nišavski, Pirotski i Toplički.

"Niš je najznačajniji centar ovog dijela Srbije, a u ovom kraju veoma su razvijene industrija i poljoprivreda, posebno povrtlarstvo, voćarstvo, vinogradarstvo i stočarstvo", istakao je Kostić.

Gradonačelnik Miroslav Gavrić naglasio je povoljan geografski položaj Brčko distrikta BiH te  specifičnosti ove lokalne zajednice i izrazio spremnost za saradnju u privrednom, kulturnom i turističkom smislu.

2012-10-01-Posjeta_Nisu-3

Na sastanku je potvrđeno organizovano učešće Regionalne privredne komore Niš na Sajmu privrede u Brčkom u novembru, a gradonačelniku je uručena plaketa u znak daljnje privredne saradnje dva grada.