Upriličeno svečano otvaranje novih prostorija Radio Brčkog

15.11.2013. Gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić prisustvovao je na današnjoj svečanoj ceremoniji upriličenoj prilikom useljenja Javnog preduzeća „Radio Brčko“ u nove prostorije. Ovom prilikom gradonačelnik je imao i kratko uključenje u program radija te je uz direktora ovog preduzeća Marka Draganića svečano otvorio nove prostorije i presjekao crvenu vrpcu.

Image for news

2013-11-15-Otvaranje-novih_prostorija_radija-2

Nakon toga u Hotelu „Jelena“ priređen je koktel za sve zvanice, gdje su se okupili brojni gosti iz javnog, kulturnog, vjerskog i političkog života Brčko distrikta BiH.

2013-11-15-Otvaranje-novih_prostorija_radija-3

2013-11-15-Otvaranje-novih_prostorija_radija-4

"Pronađen je adekvatan prostor te smo uspjeli izdvojiti dodatna budžetska sredstva kako bi uslove za rad novinara „Radio Brčkog“ popravili, a to će im sigurno pomoći u budućem radu i prenosu informacija o zbivanjima s područja Distrikta", istakao je gradonačelnik Domić.

Izražavajući zadovoljstvo preseljenjem radija u novi prostor, Marko Draganić, direktor Javnog preduzeća „Radio Brčko“, kazao je da će se u narednom periodu insistirati na još kvalitenijem i profesionalnijem radu ove lokalne medijske kuće.

Informativno-tehnički centar „Radio Brčkog“ sada se nalazi u zgradi bivšeg komiteta, na Bulevaru mira.