Content is not available in the selected language. Content in Bosnian is displayed.

Upriličen prijem za novinare u Brčkom

30.12.2010. - Gradonačelnik Brčko distrikta BiH, dr. Dragan Pajić povodom novogodišnjih praznika organizovao je prijem za predstavnike medija u Hotelu „Posavina“, te im uručio simbolične poklone kao znak zahvalnosti za kontinuiranu saradnju sa Vladom Brčko distrikta. Tim povodom gradonačelnik je održao i godišnju pres konferenciju, na kojoj je sublimirao rezultate koji su ostvareni tokom protekle godine te najavio neke od značajnijih projekata koji se očekuju u narednoj godini.

Image for news

2010-12-30-PrijemZaNovinare2

Kada sumiram sve ono što je bilo u prošloj godini, rekao je Pajić, siguran sam da će se rezultati ovoga sto smo radili i prošle i pretprošle godine odraziti i u idućoj kao i u 2012. godini. Imat ćete priliku vidjeti u vremenu koje je pred nama rezultate rada Vlade Brčko distrikta. Fabrika vode koja je bila u bezizlaznoj situaciji sada radi, a u narednih godinu dana dobar dio te vode će se moći piti. Centar za dijalizu će otpočeti sa postavljanjem konstrukcije već prvih dana 2011. godine, radi se nova ginekologija i porođajno odjeljenje, a nabavljena je i medicinska oprema u vrijednosti od nekoliko miliona eura. Za projekte prečišćavanja otpadnih voda i obilaznice će u idućoj godini biti potpisani ugovori. Realizacija projekta obilaznice će biti 2012. godine, kao i univerzitet u Brčko distriktu.

Svi mediji koji su radili na teritoriji Brčko distrikta i koji su informisali javnost su odigrali svoju ulogu, i u ovom momentu svima njima iskazujem zahvalnost, istakao je Pajić. Najvažnija stvar, kazao je gradonačelnik, jeste da budemo u zajedničkoj ulozi, a to je da svi zajedno radimo za dobrobit Brčko distrikta, za dobrobit građana i da pokušate, koliko je god moguće, da budete objektivni u svom informisanju. Gradonačelnik se osvrnuo i na sadašnje stanje u lokalnom radiju, rekavši da će se se situacija u kojem se trenutno nalazi ovaj medij početi riješavati po donošenju budžeta za 2011. godinu. On je naglasio da poboljšanje situacije u Radiju Brčkom dosta zavisi i od samih zaposlenih, a evidetno je da se mora poboljšati kadrovska struktura ali i redukovati broj radnika na ovom mediju.

Dr. Pajić je svim prisutnim novinarima poželio sretne predstojeće praznike, poželivši im mnogo ličnog i profesionalnog uspjeha u idućoj godini, sreće i zdravlja, te im se još jednom zahvalio na saradnji i  praćenju rada  i njega kao gradonačelnika, ali i Vlade Brčko distrikta. Prijemu su prisustvovali predstavnici svih lokalnih medija te dopisnici entitetskih i državnih medija iz Brčko distrikta BiH.