Upriličen prijem djece u Gradskoj vijećnici povodom Međunarodne sedmice djeteta

5.10.2021. Povodom Međunarodne sedmice djeteta danas je gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Esed Kadrić zajedno sa šefom Odjeljenja za obrazovanje Zoranom Bulatovićem i šeficom Pododjeljenja za predškolsko i osnovno obrazovanje Marom Matkić upriličio prijem za učenike osnovnih škola s područja Distrikta te djecu iz brčanskog obdaništa „Naša djeca“.

Image for news

Prisutna djeca su pozdravila gradonačelnika, zatim su se predstavili te iskoristili priliku da pokažu svoje znanje o pravima djeteta. Ujedno, postavljali su njima zanimljiva pitanja, uputili pohvale, iskazali svoje želje za budućnost te izrecitovali prigodne pjesmice.

„Djeca su se vrlo dobro pripremila za ovaj susret i drago mi je da su, bez imalo oklijevanja, postavljali pitanja i izrekli svoje želje. Oni su naša budućnost i budućnost ovog grada“, kazao je Kadrić.

Nakon razgovora gradonačelnik je zajedno s djecom obišao prostorije Gradske vijećnice, jedne od prepoznatljivih građevina i simbola grada.

Međunarodna sedmica djeteta se tradicionalno obilježava svake godine u prvoj punoj sedmici oktobra, a za cilj ima naglašavanje prava i potreba djeteta, kao i položaj djeteta u zajednici u kojoj živi, raste i razvija se.