Učenici iz Brčkog zadovoljni kampom u Sloveniji

17.11.2012. Gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. sci. Miroslav Gavrić upriličio je u Gradskoj vijećnici prijem za učenike brčanskih škola koji su u julu ove godine putovali u Dolenjske Toplice u Sloveniji gdje su učestvovali u Kampu mladih kao i za organizatore putovanja, predstavnike  Rotary klubova iz Brčkog i Slovenije.

Image for news

Učenici i organizatori putovanja su u neformalnom razgovoru sa gradonačelnikom razmjenili iskustva koja su stekli u ovom obrazovno-zabavnom kampu.

Jedan od četiri dječaka iz Brčkog koji je učestvovao u ljetnjem kampu Jovan Ristanović je istakao da je u Sloveniji stekao nove prijatelje, obišao mnoga turistička mjesta i proizvodne fabrike, učestvovao na sportskim takmičenjima kao i da je ovo putovanje bilo veoma lijepo iskustvo.

" Drago mi je što naša djeca nose lijepa iskustva iz Slovenije. Ovo je izuzetno dobar projekat za afirmaciju mladih i nadam se da će slično putovanje biti organizovano i sledeće godine", istakao je gradonačelnik Gavrić.

Janez Lipec, predsjednik Rotary kluba Zagorje KUM iz Slovenije koji je bio domaćin kampa istakao je da je saradnja sa Rotary klubovima iz Brčkog i Zrenjanina, koji su učestvovali u ovom projektu, odlična te da su djeca u kampu bila pod cjelodnevnim nadzorom gdje su aktivno radila i učila.

" Naša organizacija je humanitarnog karaktera. Birali smo djecu koja su lošijeg materijalnog stanja, a koji su dobri učenici, i sigurni smo da  ćemo i sledeće godine organizovati sličnu aktivnost ", zaključio je Lipec.

Gradonačelnik Miroslav Gavrić je djeci i organizatorima kampa uručio simbolične poklone.