Učenici gradonačelniku predstavili projekat „Ja, građanin“ na temu završetak i puštanje u rad područnih vatrogasnih domova

Učenici JU Poljoprivredna i medicinska škola Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, smjera farmaceutski tehničar, danas su u Vijećnici obavili razgovor s gradonačelnikom Brčko distrikta BiH prim. dr. Zijadom Nišićem i informisali ga o projektu „Ja, građanin“ na temu završetka radova i puštanje u rad područnih vatrogasnih domova na prostoru Brčko distrikta BiH.

Image for news

Uz prisustvo šefa Odsjeka za zaštitu od požara i spašavanja Vladimira Vojvodića učenici su predstavili detalje projekta koji je usmjeren na unapređenje sigurnosti i jačanje infrastrukture Profesionalne vatrogasne jedinice u Brčko distriktu BiH.

Gradonačelnik je kazao da je oduševljen predanošću i angažmanom učenika Poljoprivredne i medicinske škole u promovisanju sigurnosti grada.

„Projekat 'Ja, građanin' pokazuje izvanredan primjer saradnje između mladih ljudi i lokalne zajednice u rješavanju ključnih pitanja. Vlada Brčko distrikta BiH podržat će sve napore usmjerene ka unaprjeđenju vatrogasne infrastrukture i radujem se saradnji koja će sigurno rezultirati poboljšanjem sigurnosti i dobrobiti naših građana“, izjavio je gradonačelnik.

Učenici su se zahvalili gradonačelniku na prijemu i prilici u predstavljanju projekta i naglasili da im njegova podrška daje dodatnu motivaciju da nastave raditi na unapređenju sigurnosti grada.