U Vijećnici održan pripremni sastanak povodom održavanja „Gradske regate – karneval na vodi 2022“

10.8.2022. U organizaciji Nautičkog kluba Brčko distrikta Bosne i Hercegovine danas je u Vijećnici održan pripremni sastanak s vladinim odjeljenjima, javnim preduzećima, Policiji Brčko distrikta BiH kao i nevladinim organizacijama koji će pružiti pomoć tokom održavanja manifestacije „Gradske regate – karnevala na vodi 2022“ koja se ove godine održava pod sloganom „Sportski karneval na Savi“.

Image for news

Sastanku su prisustvovali predstavnici Odjeljenja za javne poslove – Kapetanija Brčko, Odjeljenja za javnu sigurnost, Odjeljenja za privredni razvoj, sport i kulturu, predstavnici Policije Brčko distrikta BiH, Granične policija BiH, JZU „Zdravstveni centar Brčko“, JP „Komunalno Brčko“, JP „Luka Brčko“ kao i predstavnici Ronilačkog kluba „Nemo“, Crvenog krsta/križa Brčko i Omladinskog centra „Vermont“.

Nautički klub Brčko zahvalio se gradonačelniku Esedu Kadriću koji je dao podršku u održavanju ove manifestacije kao i svim prisutnima na sastanku koji su pokazali želju za pružanje pomoći tokom održavanja regate. Važnost ove manifestacije prepoznala je i Skupština Brčko distrikta BiH.

Gradska regata je prepoznata kao projekat od javnog interesa i finansira se iz sredstava Odjeljenja za privredni razvoj, sport i kulturu i sastoji se od atraktivnog defilеa okićenih plovila i zabavnog programa.

Cilj regate je promocija nautike kao sporta, unapređenje turizma na području Distrikta kao i animiranje i promovisanje zaštite rijeke Save.

Karneval na vodi održat će se na dijelu izletišta Ficibajer u Brčkom u nedjelju, 14. augusta s početkom u 11.00 sati. Nakon karnevala, u 19.00 sati pripremljen je i muzički sadržaj.