U toku dvodnevni seminar „Politika Evropske unije za borbu protiv korupcije“


6.10.2011. Evropska organizacija za javno pravo i Nacionalna škola za javnu upravu u Brčkom organizuje dvodnevni seminar u prostorijama ove škole o temi „Politika Evropske unije za borbu protiv korupcije“.

Image for news
Prvog dana seminara predavanjima profesora Rumena Stefanova sa Novog bugarskog univerziteta iz Sofije, prisustvovali su gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr Miroslav Gavrić, šefovi nekoliko odjeljenja Vlade Brčko distrikta BiH, predstavnici Skupštine Brčko distrikta BiH, mnogobrojni državni službenici te zaposleni u svim institucijama Distrikta.
2011-10-06-Seminar_o_korupciji1
Predavanje je organizovano u okviru serije specijalističkih seminara o integracijama BiH u EU. Profesor Stefanov je istakao da je borba protiv korupcije jedan od najznačajnijih segmenata za Bosnu i Hercegovinu na putu ka Evopskoj uniji. On je u okviru svog izlaganja, između ostalog, ukazao i na vrste korupcije i rekao da je neophodno učiniti sve da se zajedničkim radom institucija smanji učestalost ove društvene pojave na prostorima Bosne i Hercegovine.

2011-10-06-Seminar_o_korupciji2

Naredno predavanje iz ciklusa seminara o integracijama Bosne i Hercegovine u EU biće održano u Brčkom 31. oktobra i 1. novembra. Tada će biti riječi o pravnim principima subsidijarnosti i uticaju EU legislative na pravni sistem BiH.