U toku 11. međunarodni sajam poljoprivrede "Interagro 2012"

21.9.2012. Na prostoru Agrotržnog centra "Knez Ivo od Semberije" u Bijeljini otvoren je 11. međunarodni poljoprivredni sajam "Interagro 2012", koji je okupio 140 izlagača iz BiH, Srbije, Italije, Hrvatske, Austrije i Češke. Učešće na sajmu, koji će trajati do 22. septembra, uzeli su i predstavnici Privredne komore Distrikta kao i poljoprivredni proizvođači iz Brčkog.

Image for news

Svečanom otvaranju manifestacije prisustvovali su gradonačelnik Brčko distrikta BiH Miroslav Gavrić i šef Odjeljenja za poljoprivredu Vlade Brčko distrikta BiH Pejo Mendeš. Gradonačelnik Gavrić je istakao da je uspostavljena dobra saradnja sa susjednom općinom Bijeljina i izrazio nadu da će pozitivna atmosfera i veliki broj izlagača na bijeljinskom sajmu biti prisutan i na Sajmu privrede koji se u Brčkom organizuje u novembru.

Drugi dan sajma, koji je rezervisan za stočarstvo, održana je izložba stoke, a za najbolje uzgajivače predviđene su vrijedne nagrade.

Na sajmu je predviđen i dan zadrugarstva, ratarstva i povrtlarstva u okviru koga će biti održana predavanja "Zadrugarstvo u svijetu i kod nas", "Programi razvoja zadrugarstva u Republici Srpskoj", "Crvenilo kukuruza" i "Savremeni trendovi u povrtlarstvu".

Jedanaesti međunarodni poljoprivredni sajam ,,Interagro 2012" ove godine održava se na 5.000 metara kvadratnih prostora. Pokrovitelji Sajma su Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske i Administrativna služba grada Bijeljina, a generalni sponzor "Bobar grupa".