U Hotelu „Evropa“ uručena posebna priznanja za doprinos u razvoju turizma

26. 9. 2010. - Treći dan „Zlatne turističke ruže 2010“ obilježen je u Hotelu „Evropa“ gdje su najboljima uručena posebna priznanja za doprinos u razvoju turizma. Nagrade su uručene u četiri kategorije, i to u kategoriji za unapređenje kvaliteta ugostiteljske i turističke ponude - hoteli i restorani, za razvoj turizma i unapređenje promocije turizma, turitičke manifestacije i turistički projekti, priznanja za razvoj turizma i unapređenje promocije turizma turističke organizacije, zajednice i agencije i priznanje za razvoj turizma i unapređenje promocije turizma udruženjima.

Image for news

„Zaista poslije svih ovih zbivanja koje smo imali u proteklim danima zadovoljstvo nam je da konstatujemo da smo zajedno sa prijateljem Zlatkom Prlendom uspjeli da napravimo manifestaciju kako smo zamišljali. Prirodu, naš običaj i kulture sigurno možemo plasirati u ovoj regiji. Nadam se da smo šansu iskoristili koja nam je bila pružena da kroz ovu manifestaciju promovišemo Brčko distrikt BiH u najboljem svjetlu“, kazao je gradonačelnik Brčko distrikta BiH, dr. Dragan Pajić.

Na dodjeli posebnih nagrada prisutnima se obratio i autor projekta „Turizam plus“ Zlatko Prlenda i kazao da bez turističke industrije, turističkih struktura, RTRS-a, ekipe „Turizam plus“, lokalnih uprava, entitetskih resornih struktura „Turizam plus“ i manifestacija „Zlatna turistička ruža 2010“ ne bi sigurno stigla gdje je sada.

Pored nagrađenih posebno priznanje uručeno je i Hotelu „Evropa“, Informativno-tehničkom centru RTRS-a u Brčkom i posebno priznanje za manifestaciju „Savski cvijet“ Vlade Brčko distrikta BiH.

2010-09-26GastroHotelEvrop

Pored dodjele posebnih priznanja održan je i 52. gastrokulturni susret pod nazivom „Gastronomski biseri Posavine, Slavonije, Semberije i Šumadije“ na kojem su prisutni mogli uživati u raznim jelima i pićima.