U Gradskoj galeriji otvorena izložba radova najboljih slikara "Sava 2012"

28.8.2013. Sinoć je u umjetničkoj Galeriji Brčko distrikta BiH otvaranjem izložbe nagrađenih autora "Sava 2012." nastavljen trinaesti Međunarodni likovni simpozij – radionica SAVA 2013.
Ovo izložbu otvorio je Mustafa Nuković, šef Odjeljenja za privredni razvoj, sport i kulturu u Vladi Brčko distrikta BiH, koji je uz riječi podrške čestitao nagrađenim slikarima.

Image for news

 

Dobitnica „Zlatne slikarske palete“ Marinka Premuš iz Koprivnice na izložbi se predstavila sa 24 ulja na platnu i rekla je da je izuzetno sretna i radosna što ima priliku predstaviti svoju samostalnu izložbu i ovdje u Brčkom.

2013-08-28-Otvorena_izlozba_radova_najboljih_slikara-1

2013-08-28-Otvorena_izlozba_radova_najboljih_slikara-3

Željko Mucko iz Rijeke, likovno ime sa međunarodnom reputacijom, publici se predstavio sa 14 radova.

"Zahvaljujem se organizatoru na ovom velikom priznanju za mene i mogu kazati da sam počašćen svojom samostalnom izložbom u Brčkom", kazao je Mucko.

Neposredno pred otvaranje izložbe slikare je predstavila Marina Trogrlić, kustosica Umjetničke galerije Brčko distrikta BiH.

Historičarka umjetnosti Sonja Petrović iz Šapca kazala je da se radi o dva slikara sa potpuno različitim likovnim izrazima koji svojim radovima plijene veliku pažnju javnosti.

2013-08-28-Otvorena_izlozba_radova_najboljih_slikara-4