Content is not available in the selected language. Content in Bosnian is displayed.

U Brčkom održana kampanja EU u BiH o upoznavanju promjena na putu ka Evropskoj uniji

3.7.2013. Brčko distrikt BiH danas je bio domaćin javnoj raspravi u organizaciji Ureda specijalnog predstavnika EU u BiH u okviru kampanje "Upoznajte promjene, upoznajte EU" s ciljem informisanja građana o mogućnostima i izazovima u vezi s pristupanjem Hrvatske EU, kao i reformama koje su potrebne u BiH za ubrzanje procesa evropskih integracija.

Image for news

Bila je ovo prilika za sve predstavnike kako lokalne vlasti, tako i civilnog društva i poslovnih ljudi da razgovaraju o predstojećim promjenama s predstavnicima Delegacije EU i Ureda specijalnog predstavnika EU, te Ambasade Hrvatske i država članica EU u BiH.

Gradonačelnik Brčkog dr. Anto Domić istakao je da Vlada svake godine investira u privredu oko 20 miliona KM iz budžeta, što je svakako dobra pogodnost za investitore i poslovne inicijative na ovom području.

2013-07-04-U_Brckom_odrzana_kampanja-EU_u_BiH-2

"Prednost se, prije svega, ogleda u infrastrukturnoj uvezanosti Brčkog sa hrvatskom željeznicom, te plovnim i putnim komunikacijama, kao i s brčanskom lukom", dodao je gradonačelnik Domić.

Austrijski ambasador u BiH Donatus Kock je svojim učešćem na ovoj debati iskazao namjere da veze po pitanju investicija  Austrije u ovu regiju i dalje ostanu čvrste.

2013-07-04-U_Brckom_odrzana_kampanja-EU_u_BiH-3

Savjetnica za politička pitanja Ureda EU u Brčkom Nataša Malinić napomenula je da je cilj ove kampanje, prije svega, informisati građane o izazovima koji BiH čekaju u procesu približavanja EU integracijama.