U Bijeljini otvoren 10. međunarodni sajam poljoprivrede "Interagro 2011"

19.9.2011. Na Agrotržnom centru u Bijeljini otvoren je 10. međunarodni sajam poljoprivrede "Interagro 2011", na kome će se predstaviti stotinjak izlagača iz BiH, Srbije, Crne Gore i Hrvatske.

Image for news

Svečanom otvaranju manifestacije, koju organizuje preduzeće "Grad" Bijeljina, prisustvovali su i gradonačelnik Brčko distrikta BiH Miroslav Gavrić i šef Odjeljenja za poljoprivredu Vlade Brčko distrikta Pejo Mendeš. Oni su ovom prilikom razgovarali sa načelnikom općine Bijeljina Mićom Mićićem i njegovim saradnicima o mogućoj saradnji u ovoj oblasti između dva susjedna područja. Dogovoreno je da se u narednom periodu preduzmu potrebne aktivnosti da bi se omogućio otkup poljoprivrednih proizvoda od proizvođača iz Brčko distrikta u Prehrambenoj industriji "Sava" Bijeljina.

 

Inače, prvi dan sajma predviđen je za ratarstvo i povrtlarstvo u zatvorenom i otvorenom prostoru Agrotržnog centra, a drugog dana će predstavnici Agrarnog fonda općine Bijeljina održati predavanje "Fondovi EU - kako aplicirati, iskustva iz Semberije". Za petak, 23. septembra, predviđene su teme iz oblasti stočarstva.