Trening "Priprema aplikacija za program Mladi u akciji"

Krajem februara 2013. godine počela je realizacija jednogodišnjeg projekta „Podrška Bosni i Hercegovini (BiH) u specifičnim Programima Evropske Unije (EU): MEDIA 2007, Kreativna Evropa, Cjeloživotno učenje, Mladi u akciji i PROGRESS“. Partneri u realizaciji ovog Projekta, kojeg financira Evropska unija, su Direkcija za Evropske integracije Bosne i Hercegovine (DEI), Ministarstvo civilnih poslova Bosne i Hercegovine (MCP), Komisija za koordinaciju pitanja mladih u BiH i EPRD konzorcijum. Cilj Projekta je pružiti podršku organizacijama i institucijama BiH i potencijalnim aplikantima iz BiH da uzmu učešće u specifičnim EU programima.
 
Jedan od specifičnih EU programa je i Program „Mladi u akciji“ program namijenjen mladima cijele Evrope. U toku je realizacija ciklusa Programa 2007-2013. Ukupan budžet programa za navedeni ciklus iznosi 885 miliona eura. Program „Mladi u akciji“ podstiče aktivizam  mladih i obuhvata mlade u dobi od 13 do 30 godina.
 
U cilju pružanja detaljnijih informacija o mogućnostima Programa „Mladi u akciji“ i podrške zainteresovanim organizacijama u pripremi prijava za grantove u okviru javnog poziva Programa „Mladi u akciji“ za 2013. godinu, gore navedeni Projekt organizuje informativni trening.
 
Trening je namijenjen svim zainteresovanim organizacijama koje se bave pitanjima mladih.
 
Trening će se održati  07. juna 2013. godine u Banja Luci. Organizacije zainteresovane za učešće u treningu trebaju poslati popunjen PRIJAVNI FORMULAR na e-mail  adresu: mladiuakciji.bih@gmail.com.  Rok  za prijavu je petak, 31. maj 2013. godine.