Svečano otvorena područna osnovna škola u Grbavici

4.11.2011. Gradonačelnik Brčko Distrikta BiH dr Miroslav Gavrić i šef Pododjeljenja za predškolsko i osnovno obrazovanje u Vladi Brčko Distrikta BiH Mara Matkić svečano su otvorili prostorije područne osnovne škole u Grbavici.

Image for news

 

2011-11-4-Svecano_otvorena_skola_na_Grbavici-2

2011-11-4-Svecano_otvorena_skola_na_Grbavici-3

 

Gradonačelnik Gavrić je ovom prilikom istakao da je ova škola izgrađena prema svim standardima i dodao da će mladi ljudi imati obezbijeđene adekvatne prostorije za školovanje.

–  Koliko lokalna zajednica ulaže u mlade ljude toliko može da očekuje od njih u budućnosti, a mislim da otvaranje ovakve škole i sportske sale za djecu govori o tome da je ono što se radilo unazad nekoliko godina veoma značajno za ulaganje u one koji predstavljaju našu budućnost, istakao je gradonačelnik Gavrić.

Šef Pododjeljenja za predškolsko i osnovno obrazovanje u Vladi Brčko Distrikta BiH Mara Matkić je rekla da ova područna škola, čija je izgradnja počela 2007. godine, pripada JU Treća osnovna škola u Brčkom te da je njena izgradnja i adaptacija koštala oko milion i po konvertibilnih maraka. Područna osnovna škola u Grbavici raspolaže sa deset učionica u kojima nastavu pohađa oko 315 učenika od prvih do devetih razreda. Direktor JU Treća osnovna škola u Brčkom Kojo Simić je rekao da je početkom rada ove područne škole bitno smanjen broj učenika koji su ranije putovali, a olakšano je obrazovanje učenika u smislu vannastavnih aktivnosti.