Sve spremno za 11. međunarodni sajam privrede "Brčko 2012"

15.11.2012. Na 11. međunarodnom sajmu privrede "Brčko 2012", koji će biti održan od 16. do 20. novembra u Brčkom, predstavit će se oko 150 izlagača iz Njemačke,  Francuske, Turske,  Slovenije, Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine na oko 3.000 kvadratnih metara zatvorenog i 5.000 otvorenog prostora.
Ovogodišnji Sajam bit će održan u halama JP "Luka Brčko" u centru grada, a ulaz će za sve posjetioce, kao i prethodnih godina, biti besplatan.

Image for news

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH i predsjednik Organizacionog odbora Sajma dr. sci. Miroslav Gavrić istakao je na konferenciji za medije da su višemjesečne pripreme uspješno okončane te da će Brčko ove godine imati respektabilan sajam kakav ovaj grad zaslužuje.

"Mislim da smo Sajam ove godine podigli na veći nivo zbog velikog broja izlagača i dobre organizacije u kojoj su učestvovali, osim Privredne komore i Vlade Brčko distrikta BiH, i ostale relevantne institucije, a posebnu zahvalnost dugujemo javnim preduzećima koja su doprinijela cjelokupnoj organizaciji", istakao je Gavrić.

Sekretar Privredne komore Nenad Vuković naglasio je da će, osim izložbenog dijela, ove godine biti organizovan i bogat prateći program na kojem će biti održano 20 prezentacija učesnika sajma i brojni poslovni susreti.

U okviru Sajma bit će održane i tematske konferencije "Ulazak Hrvatske u EU i posljedice na BiH privredu" i "EU fondovi i prekogranična saradnja" kao i dan lučkih gradova na kojem će se predstaviti luke Konstanca, Samsun, Odesa, Beograd, Pančevo, Novi Sad, Vukovar i Brčko.

Zvanično otvaranje sajma zakazano je za sutra, 16. 11. 2012. godine, u 12 sati u JP "Luka Brčko".