Supervizor za Brčko Scanlan u posjeti Distriktu

21.2.2019. Supervizor za Brčko Michael Scanlan boravio je u prvoj službenoj posjeti Brčko distriktu BiH, gdje se u Gradskoj vijećnici sastao s gradonačelnikom Brčko distrikta BiH Sinišom Milićem i njegovim zamjenikom Antom Domićem.

Image for news

Supervizor Scanlan je izrazio punu opredijeljenost za čuvanje stabilnosti i održivosti Distrikta, u tijesnoj saradnji s njegovim zvaničnicima i institucijama. 

„Čast mi je što sam imenovan za supervizora Brčko distrikta BiH, što je dužnost koju krajnje ozbiljno shvatam. Iako je supervizija vremenom evoluirala, naša pažnja i velika očekivanja od Distrikta nisu se smanjili. Radujem se kontinuiranoj saradnji s vlastima Brčkog u njihovim naporima na provođenju reformi neophodnih za napredak u jačanju javnih usluga i ekonomskih prilika za građane Brčkog,” rekao je supervizor Scanlan. 

Gradonačelnik Milić izrazio je čvrsto opredjeljenje za očuvanje i unapređenje vrijednosti na kojem je konstituisan Brčko distrikt BiH. 

„U narednom periodu ćemo preduzimati dodatne napore ka unapređenju kvaliteta života u ovoj lokalnoj zajednici”, zaključio je Milić. 

Supervizor Scanlan se tokom dana sastao i s čelnicima Skupštine Brčko distrikta BiH Esedom Kadrićem i Ivom Filipovićem.