Skupština usvojila Budžet Brčko distrikta BiH za 2014. godinu

5.12.2013. Skupština Brčko distrikta BiH usvojila je sinoć Budžet Brčko distrikta BiH za 2014. godinu, u iznosu od 220.865.170 konvertibilnih maraka.

 

Image for news
Gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić izrazio je zadovoljstvo što je budžet usvojen u skladu sa Statutom prvi put od osnivanja Distrikta, te je zahvalio na uloženom trudu svima koji su sudjelovali u izradi budžeta.
"Prihodi i rashodi u ovom budžetu su uravnoteženi, socijalni programi zadržani su na nivou prošlogodišnjih u iznosu oko 17 miliona konvertibilnih maraka“, a prioritet prilikom sklapanja budžeta bile su i zakonom propisane obaveze od 15 miliona KM za isplatu stare devizne štednje", istakao je gradonačelnik Domić.
On je pojasnio da je napravljena završna projekcija prihoda koja će iznositi oko 196 miliona KM, a na koju se dodaju sredstva u iznosu od 4 miliona KM koja će biti neutrošena iz ove godine, zatim 3.000.000 KM namijenjenih za stambeno zbrinjavanje, te 17 miliona sredstava kapitalnog budžeta iz 2011. godine, što iznosi oko 220 miliona KM.
Skupština Distrikta usvojila je, po hitnom postupku, Nacrt Zakona o izvršenju budžeta Brčko Distrikta BiH.