Šefica Odjeljenja za javni registar Cvijeta Tanasić održala konferenciju za medije

25.7.2013. Šefica Odjeljenja za javni registar u Vladi Brčko distrikta BiH Cvijeta Tanasić održala je danas konferenciju za medije, kako bi javnost informisala da su šalter-sale ponovo u funkciji puno radno vrijeme.

Image for news

„Želim sve da obavijestim da su se konačno stekli uslovi da se radno vrijeme vrati na normalno, odnosno rad sa strankama od 7.30 do 15.00“ sati, istakla je šefica Odjeljenja za javni registar Cvijeta Tanasić.

Ona je još dodala da je do ovog drugačijeg režima, odnosno do skraćivanja radnog vremena došlo usljed kvara na centralnom sistemu za ventilaciju.

„Napominjemo da je tada inspekcija za rad i zaštitu na radu izvršila nadzor u prostorijama šalter-sale i ustanovila da su tadašnji uslovi bili neprimjereni kako za zaposlenike tako i za stranke te naložila da se provedu mjere za otklanjanje istih“, rekla je Tanasićeva.

Šefica Odjeljenja za javni registar izrazila je veliku zahvalnost građanima na strpljenju i razumijevanju i naglasila da ukoliko bi ponovo došlo do većeg kolapsa – reagovat će efikasno i blagovremeno, na zadovoljstvo svih građana.

Na konferenciji je šefica Odjeljenja za javni registar još saopćila novinarima da se protekle sedmice u Banjoj Luci sastala sa ministricom uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Lejlom Rešić gdje je razgovarano o pojednostavljivanju procedura za podnošenje zahtjeva za sticanje entitetskog državljanstva.

„Imali smo ideju da se jedan dio, u smislu pribavljanja dokumenata koji su potrebni za podnošenje zahtjeva za entitetsko državljanstvo radi preko Ureda Vlade Republike Srpske u Brčkom, a osim toga imali smo i zahtjeve da se jedan dio dokumenata, koji bi išao uz zahtjeve, izostavi“, rekla je Tanasićeva.

Ona je još dodala da je nedugo poslije toga imala isti razgovor sa ministrom federalnih poslova Predragom Kurtešom, gdje je ponuđeno ministarstvu unutrašnjih poslova da otvore svoje urede u Brčkom, te da je upućeno pismo Vladi Federacije BiH s ovim prijedlogom na koje čekamo odgovor.

„Očekujemo pozitivne odgovore i iz Sarajeva i iz Banje Luke“, zaključila je šefica Odjeljenja za javni registar Cvijeta Tanasić.