Šef Odjeljenja za obrazovanje s učenicima na predavanju o važnosti zdravlja sportista

12.12.2019. U saradnji s Vladom Brčko distrikta Bosne i Hercegovine i Odjeljenjem za obrazovanje Asocijacija mladih Brčko distrikta BiH danas je u Omladinskom centru u Brčkom za učenike srednjih škola i sportiste organizovala predavanje Admira Alagića, specijaliste interne medicine i subspecijaliste kardiologije u Brčkom, na temu „Iznenadna srčana smrt kod sportista”.

Image for news

Predavanju je prisustvovao i šef Odjeljenja za obrazovanje Senad Osmanović koji je pohvalio organizatora na edukativnom i važnom predavanju jer, kako je kazao, radi se o aktuelnoj temi o kojoj treba da znaju svi, a posebno mladi sportisti.

Dr. Admir Alagić kazao je da se predavanjem želi ukazati na važnost sprečavanja iznenadnih smrti kod sportista i da su bitni preventivni pregledi kako bi se na vrijeme prepoznali određeni problemi.

Predsjednik Asocijacije mladih Brčko distrikta BiH Miralem Habibović najavio je da će u budućnosti organizovati još sličnih događaja s ciljem upoznavanja građana o značaju preventivnog djelovanja.