Šef Odjeljenja za javne poslove obišao gradilišta u distriktu

7.9.2010. - Šef Odjeljenja za javne poslove Rifet Mujanović sa saradnicima obišao je gradilišta u Brčko distriktu. Vlada Brčko distrikta BiH za izgradnju mosta u G. Rahiću izdvojila je 400 hiljada maraka. Most dužine 29 metara i širine 6 metara sa dvije pješačke staze od metar i po povezivat će Brčko distrikt BiH sa općinom Čelić početkom novembra.

Image for news

"Most koji se nalazio na ovome mjestu bio je uzak i teško se saobraćaj odvijao, ali sa ovim mostom koji trenutno završava izvođač "Izgradnja" iz Teočaka poboljšat će saobraćajnu komunikaciju. Inače, prethodni most nakon obilnih padavina znao je prouzrokovati i poplave naselju koje se nalazi uz samu rijeku. Kako bi izbjegli štete od poplava most koji se trenutno gradi je projektovan na nivou stogodišnje vode i ne bi trebao više da pravi probleme", kazao je Rifet Mujanović, šef Odjeljenja za javne poslove Vlade Brčko distrikta BiH.

2010-09-07MostiPutevi2

Trenutno radovi na mostu obavljaju se i u G. Zoviku koji je u potpunosti uništen od poplava koje su zahvatile područje Brčko distrikta u junu ove godine.

"Most je bio potpuno porušen u prethodnim poplava i nakon toga saobraćaj se nije mogao odvijati preko njega. Za ovu namjenu izdvojili smo 65 hiljada maraka. Nakon završetka radova mjesna zajednica će dobiti puno bolji most", istakao je Mujanović.

Kako bi putne komunikacije bile što bolje u MZ Štrepci Vlada Brčko distrikta za asfaltiranje puta oko 45 metara izdvojila je 10 hiljada maraka. Prema riječima Mujanovića trenutno su u toku prvi metri asfaltiranja, a kako bi se riješile i druge putne komunikacije u Šterpcima potrebno je izdvojiti dodatna novčana sredstva iz narednog budžeta Brčko distrikta BiH.

Za asfaltiranje dionice puta širine 4 metra i dužine oko 400 metara u MZ Bukvik, u zaseoku Lukavac, Vlada Brčko distrikta obezbijedila je 50 hiljada maraka. Završetak radova očekuje se krajem septembra, kada će ujedno i biti na usluzi građanima Distrikta. Izvođač radova na navedenoj lokaciji je "Eko-Prom" iz Brčkog.