Sastanak s omladinskim organizacijama

28.12.2012. Gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić sa saradnicima održao je sastanak s predstavnicima omladinskih organizacija s područja Brčko distrikta BiH "Vermont", "Proni", "Svitac" i "SOZ".

Image for news

Mladi su predstavili aktivnosti i značajnije projekte na kojima trenutno rade, a razgovarano je i o neophodnosti donošenja zakona o mladima i zakona o volontiranju u Brčko distriktu BiH.

Savjetnik gradonačelnika za rad s nevladinim organizacijama Ljubiša Lukić, koji će u narednom periodu aktivno sarađivati s mladima, rekao je da je ovo prvi sastanak na kojem su razmijenjena iskustva i dogovorena metodologija daljnjeg rada.

"Ubrzat ćemo aktivnosti na izradi omladinske strategije i nastojati da unaprijedimo status mladih na državnom nivou kao i partnerski odnos Vlade i omladinskih organizacija", dodao je Lukić.

Katarina Vučković iz PRONI Centra za omladinski razvoj rekla je da od nove Vlade očekuje partnerstvo, otvorena vrata i spremnost da podrže mlade ljude, njihove projekte i aktivnosti.