Sastanak gradonačelnika sa predstavnicima instituta ''WIFI International''

16.11.2012. Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Miroslav Gavrić i direktor Zavoda za zapošljavanje Brčko distrikta BiH Mladenko Nenadić sastali su se danas sa predstavnicima ''WIFI International'' instituta za unapređenje privrede čiji je vlasnik Privredna komora Austrije.

Image for news

Na sastanku je razgovarano o konkretizovanju saradnje između Brčko distrikta BiH i spomenutog instituta koji se bavi obrazovanjem odraslih vezano za profesionalnu edukaciju, obuku, stručno osposobljavanje, prekvalifikaciju i dokvalifikaciju kadrova.

Direktor WIFI instituta Ensar Eminović istakao je da krajem godine očekuje prve konkretne korake u saradnji sa Distriktom te da bi već naredne godine Brčko moglo dobiti osposobljene i kvalifikovane kadrove.

"Naš cilj je da napravimo grupu sposobnih mladih ljudi koji će imati potrebno znanje za zvanja koja već imaju, koji će biti kvalifikovani u skladu s evropskim standardima i koji će kroz naše programe za proizvodne djelatnosti dati svoj doprinos ekonomskom razvoju BiH uz međunarodno priznate certifikate", istakao je Eminović.

Direktor Zavoda za zapošljavanje Mladenko Nenadić rekao je da je sačinjen sporazum koji načelno definiše saradnju te da će već danas biti održani razgovori s predstavnicima pojedinih firmi u Brčkom koje imaju kapacitete za prekvalifikaciju radnika.

"Saradnja će se odvijati na relaciji Zavoda za zapošljavanje, domaćih poslodavaca i WIFI instituta. Nadamo se da će na ovaj način biti otvoren put našim ljudima na međunarodno tržište", zaključio je Nenadić.