Gradonačelnik svečano otvorio šahovski turnir penzionera regije Sava – Drina – Majevica

Gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine prim. dr. Zijad Nišić prvim potezom svečano je otvorio tradicionalni pozivni brzopotezni šahovski turnir penzionera regije Sava – Drina – Majevica.

Image for news

Otvaranje ovog sportskog događaja održano je uz veliki broj ljubitelja šaha koji su se okupili kako bi podržali ovaj važan kulturni i sportski događaj.

„Ovaj šahovski turnir ne samo da donosi radost i uzbuđenje za šahiste penzionere, već također doprinosi i promociji multietičnosti i Brčko distrikta BiH. Šah je ne samo igra intelekta, već i alat za očuvanje mentalne agilnosti. Nadam se da će turnir inspirisati i druge da se uključe u slične aktivnosti kako bismo zajedno stvarali još više prilika za druženje, takmičenje i razmjenu iskustava među našim penzionerima te tako unaprijedili kvalitetu života u našoj zajednici”, kazao je Nišić.

Predstavnici udruženja su se zahvalili gradonačelniku na podršci te ujedno najavili da će se u prostorijama udruženja u petak organizovati susret penzionerki-volonterki, podjela priznanja i uručivanje karanfila povodom 8. marta – Dana žena kao i obilazak penzionera u staračkim domovima.

Turnir je organizovan u okviru 24. godišnjice Brčko distrikta BiH od strane tri udruženja penzionera iz Brčko distrikta BiH.