Riješeno pitanje vodosnabdijevanja Mjesne zajednice "1. maj"


5.7.2012. Šef Odjeljenja za komunalne poslove u Vladi Brčko distrikta BiH Miodrag Peranović obišao je Mjesnu zajednicu "1. maj", gdje su u toku radovi na realizaciji prve faze projekta izgradnje priključnog cjevovoda na glavni transportni cjevovod, čime će biti osigurano vodosnabdijevanje više od 1.500 stanovnika ove mjesne zajednice kao i Osnovne škole u Potočarima.

Image for news
"Vodovodna mreža obuhvata cjevovode većeg i manjeg profila. Domaćinstva koja se nalaze pored cjevovoda moći će se odmah povezati na vodovodnu mrežu, a cjevovod većeg profila će omogućiti, kada se završi glavni cjevovod od Plazulja do Potočara, direktno snabdijevanje domaćinstava pitkom vodom sa Fabrike vode. Ovim projektom konačno ćemo riješiti i pitanje vodosnabdijevanja Osnovne škole u Potočarima", istakao je Peranović. On je dodao da je dužina trase cjevovoda 1.240 metara, a vrijednost investicije oko 300.000 KM.

2012-07-05-Rijeseno_vodosnabdjevanje_MZ_1_maj-1

Šef Odjeljenja za komunalne poslove u Vladi Brčko distrikta BiH Miodrag Peranović najavio je rješavanje vodosnabdijevanja u mjesnim zajednicama "4. juli", "Bijeljinska Cesta", "Stanovi" i "Vučilovac" te izgradnju kanalizacione mreže u Donjem Breziku čime će biti riješen dugogodišnji problem kanalizacije osnovne škole u ovoj mjesnoj zajednici.
Ljubo Bratanović, stanovnik Mjesne zajednice "1. maj" istakao je da su mještani do sada donosili vodu sa udaljenih bunara te da će ovim projektom biti olakšan svakodnevni život svih koji žive na ovom području.