Razgovarano o saradnji Vlade Brčko distrikta BiH i poljske kompanije EPRD

29.8.2013. Gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić razgovarao je danas sa Melisom Gazdić, direktoricom poljske kompanije EPRD za zemlje Balkana oko uspostavljanja saradnje između razvojnih agencija i nevladinih organizacija iz Poljske i Vlade Brčko distrikta BiH.

Image for news

Tom prilikom razgovarano je o načinima na koje bi se buduća saradnja mogla realizovati u praksi.

Ova kompanija radi u sektoru rada i zapošljavanja, ali i sektoru obrazovanja u BiH, većinom u projektima Delegacije Evropske unije.

U svojstvu predstavnika razvojne agencije Poljske kao i nevladine organizacije SIR Melisa Gazdić je sa gradonačelnikom Brčkog razgovarala u vezi s budućom saradnjom Vlade Distrikta na projektima EU.

"Planiramo aplicirati na sredstva EU za lokalni ekonomski razvoj gdje bismo zajedno napravili klasiranje u sektoru poljoprivrede i sektoru drvne industrije u okviru Brčko distrikta BiH. Time bismo angažovali sve veći broj individualnih proizvođača u oba sektora i za njih oformili jedan poslovni centar koji bi im služio kao servis kako za buduću saradnju unutar zemlje tako i kada je u pitanju izvoz u Poljsku i saradnja sa poljskim partnerima", naglasila je Gazdićeva.

Gradonačelnik Domić je dao podršku ovom projektu s ciljem unapređenja poljoprivredne proizvodnje naglašavajući da će sa saradnicima razmotriti dostavljenu dokumentaciju i materijale te uputiti pismo podrške ovom projektu.