Razgovarano o organizaciji Međunarodnog sajma privrede „Brčko 2013“

24.10.2013.

U sklopu redovnih radnih aktivnosti gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić sastao se danas u Gradskoj vijećnici s predstavnicima Privredne komore Brčkog te je razgovarano o preduzetim aktivnostima na pripremi i organizaciji Međunarodnog sajma privrede „Brčko 2013“.


 

Image for news
Predstavnici Privredne komore su tom prilikom upoznali gradonačelnika da se sve aktivnosti odvijaju bez poteškoća, a u skladu s predviđenim planom i dinamikom. Također, iskazana je potreba za animiranjem lokalne privredne grane oko uzimanja što većeg i aktivnijeg učešća prilikom održavanja ovogodišnjeg sajma.
Dogovorena je i aktivnija uloga pojedinih Vladinih odjeljenja s ciljem poboljšanja uslova poslovanja i podsticanja investicija, a što će biti i prezentovano izlagačima i posjetiocima sajma.
Pored učešća domaćih privrednika, i proizvođača kao i privrednika iz cijele Bosne i Hercegovine, najavljeno je i učešće privrednika iz Bijeljine, Novog Sada, Hrvatske te privrednika iz Beograda.
Tokom današnjeg sastanka usaglašena je daljnja koordinacija i partnerska saradnja između Vlade Brčko distrikta BiH i Privredne komore Distrikta kao bi se osigurali svi preduslovi za uspješno i kvalitetno održavanje ovogodišnjeg Međunarodnog sajma privrede "Brčko 2013".