Razgovarano o intenzivnijoj saradnji Brčkog i Republike Srpske

7.2.2013. Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Predrag Gluhaković boravio je danas u službenoj posjeti Distriktu gdje se sastao s gradonačelnikom dr. Antom Domićem.

Image for news

Intenziviranje saradnje te uključivanje entiteta u privredni razvoj ove lokalne zajednice, bile su samo neke od tema razgovora. Budući da su interesi obostrani, kako u oblasti usaglašavanja zakonodavstva, tako i u projektima privrednog razvoja, dogovarano je zajedničko djelovanje na promovisanju interesa Brčko distrikta BiH.

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Predrag Gluhaković ponudio je saradnju i podršku zajedničkom rješavanju otvorenih pitanja.

„Ono što je u ovom trenutku aktuelno jeste pitanje doprinosa za penzijsko-invalidsko osiguranje za naše  radnike koji su prijavljeni na Fond PIO Republike Srpske, te očekujem da ćemo ga uskoro i riješiti“, istakao je gradonačelnik Domić.

„Pred Republikom Srpskom je izrada veoma važnog dokumenta – strategije razvoja za narednih osam godina i u tom projektu Brčko treba da pronađe svoje mjesto“, naglasio je potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Predrag Gluhaković.

Razgovarano je i o pokretanju još nekoliko projekata poput otvaranja predstavništva koje bi bilo u funkciji ekonomskog razvoja Distrikta, odnosno otvaranja ureda u Banjoj Luci.