Dana suglasnost na angažiranje stručnjaka iz potrebnih medicinskih područja radi osiguranja pomoći i podrške sekundarnoj zdravstvenoj zaštiti u JZU „Zdravstveni centar Brčko“ za 2024. godinu

16.2.2024. Na prvom nastavku 37. redovite sjednice Vlade Brčko distrikta Bosne i Hercegovine dana je suglasnost predstojniku Odjela za zdravstvo i ostale usluge za angažiranje stručnjaka iz potrebnih medicinskih područja radi osiguravanja pomoći i podrške sekundarnoj zdravstvenoj zaštiti u Javnoj zdravstvenoj ustanovi „Zdravstveni centar Brčko” Brčko distrikt BiH za 2024. godinu.

Image for news

Na prijedlog Odjela za zdravstvo i ostale usluge odobreni su programi utroška sredstava za dodjelu jednokratne novčane pomoći za slučaj smrti člana obitelji poginulog branitelja i ratnog vojnog invalida, slučaj smrti civilne žrtve rata kao i za slučaj smrti demobiliziranog branitelja i člana uže obitelji umrlog demobiliziranog branitelja na području Brčko distrikta Bosne i Hercegovine u 2024. godini.

Na prijedlog istog Odjela usvojen je i Program utroška sredstava za dodjelu kapitalnog transfera za rekonstrukciju sustava za razvod medicinskih plinova za potrebe JZU ,,Zdravstveni centar Brčko” Brčko distrikt BiH u visini od 250.000,00 KM, kao i Program utroška sredstava donacija Crvenom križu Brčko distrikta BiH za suradnju na projektu „Starenje i zdravlje”.

Članovi Vlade su na prijedlog Ureda gradonačelnika odobrili tekuće donacije i Program utroška sredstava Crvenom križu Brčko distrikta BiH za prijevoz učenika – djece sa poteškoćama u razvoju i program užine za djecu slabijeg imovinskog stanja u ukupnom iznosu od 85.000,00 KM.

Na prijedlog Odjela za stručne i administrativne poslove odobrene su donacije i Program utroška sredstava za tekuće donacije mjesnim zajednicama na području Brčko distrikta BiH u iznosu od 390.000,00 KM. Na prijedlog istog Odjela usvojen je Zaključak u kojem je navedeno da nema primjedbi na tekst Memoranduma o razumijevanju i suradnji u području mladih između Vijeća ministara BiH i Vlade Arapske Republike Egipt.

Na prijedlog Odjela za europske integracije i međunarodnu suradnju dana je suglasnost za zaključivanje Sporazuma između Europske unije i Bosne i Hercegovine o sudjelovanju Bosne i Hercegovine u Programu za zapošljavanje i socijalne inovacije Europskog socijalnog fonda plus. Na prijedlog istog Odjela razmatrano je i Izvješće o provedenoj edukaciji, obuci i treningu rukovoditelja/službenika zaduženih za pitanja iseljeništva i suradnji s iseljeništvom i Izvješća o realizaciji organiziranja studijskih posjeta iseljeništvu. Članovi Vlade su na prijedlog ovog Odjela imenovali i predstavnika Vlade Brčko distrikta BiH u Delegaciju Bosne i Hercegovine za prezentaciju 14. i 15. periodičnog izvješća BiH o implementaciji Međunarodne konvencije o eliminiranju rasne, kao i svih oblika diskriminacije.

Na današnjoj sjednici imenovan je i predstavnik Brčko distrikta BiH za članka Upravnog odbora projekta pod nazivom „Podrška EU podizanju kvaliteta strukovnog obrazovanja”.

Članovi Vlade razmatrali su i Informaciju vezanu za nacrt dvogodišnjeg Sporazuma o suradnji između Bosne I Hercegovine i Regionalnog ureda Svjetske zdravstvene organizacije za Europu za razdoblje 2024. – 2025. godina kao i Informaciju Odjela za poljoprivredu, šumarstvo i vodno gospodarstvo izrađene na zahtjev zastupnika u Skupštini Brčko distrikta BiH Đorđa Popovića.

Odobren je i Program utroška sredstava donacija gradonačelnika Brčko distrikta Bosne i Hercegovine za 2024. godinu.