Prva zvanična posjeta delegacije grada Samsuna Brčko distriktu BiH

16.11.2012. Delegacija Samsuna iz Turske, bratskog grada Brčko distrikta BiH, u čijem će sastavu narednih dana boraviti zamjenik gradonačelnika Turan Cakir, šef protokola i inostranih odnosa Šenol Kocatepe te pet članova Komore za industriju i trgovinu Samsuna koji su najistaknutiji privrednici ovog grada posjetila je danas gradonačelnika Brčko distrikta BiH Miroslava Gavrića u Gradskoj vijećnici.

Image for news

Na sastanku, koji je gradonačelnik Gavrić upriličio zajedno sa svojim saradnicima, razgovarano je o intenziviranju saradnje koja je započela bratimljenjem dva grada u junu ove godine.

"Delegacija Samsuna na čelu sa zamjenikom gradonačelnika posjetila je Brčko u vrijeme Sajma privrede i Pozorišnih susreta i smatramo da je sada najpovoljniji period da razmotrimo na koji način ćemo konkretizovati našu saradnju. Predstavnici Samsuna aktivno će učestvovati na Sajmu privrede, a njihovi privrednici izrazili su interesovanje za ulaganje u Brčko i proširivanje svog biznisa na područje Bosne i Hercegovine", rekao je gradonačelnik Gavrić.

Zamjenik gradonačelnika Samsuna Turan Cakir izrazio je nadu da će u narednih nekoliko sajamskih dana u okviru poslovnih susreta doći do konkretnih razgovora i poslovnih ideja.

"Veoma smo zadovoljni onim što smo do sada vidjeli u Brčkom. Cilj nam je da ulažemo i pomognemo našem bratskom gradu na ekonomskom i kulturnom polju", zaključio je Turan Cakir.

Delegacija Samsuna će u subotu, 17. 11. 2012. godine, u okviru 11. međunarodnog sajma privrede "Brčko 2012" održati poslovne susrete s privrednicima iz Brčkog, a u nedjelju će prisustvovati prezentacijama turističkih zajednica.