Prva posjeta građana Gradskoj vijećnici



11.1.2013. Građani Brčko distrikta BiH jučer su prvi put imali priliku pogledati u prostorije Gradske vijećnice, a u pratnji gradonačelnika Brčkog dr. Ante Domića obišli su Gradsku galeriju, kabinet gradonačelnika, press salu i salu za održavanje sjednica Vlade.


Image for news
Gradonačelnik Anto Domić je istakao da je ured gradonačelnika, gdje borave i savjetnici i drugo osoblje zaposleno u Kabinetu, danas po prvi put bio otvoren za građane. On je dodao da će se vjerovatno i škole htjeti uključiti u ovu aktivnost jer će djeci zasigurno biti zanimljivo vidjeti Gradsku vijećnicu koja je najvrjedniji kulturno-historijski objekat u Brčkom.

2013-01-11-Obilazak_vjecnice-2

"Pozitivno sam iznenađen današnjom posjetom građana imajući u vidu da je ovo prvi put i da možda nisu svi bili dovoljno upućeni u termine. Vjerujem da će Vijećnica biti posjećena i ubuduće", dodao je gradonačelnik Domić.
Sadija Kočić iz Brčkog pohvalila je novu aktivnost obilaska Vijećnice. Prisjećajući se davne 1974. godine istakla je da je posebno vezana za ovo mjesto.
"U prostorijama ove zgrade sam se vjenčala. Ovo mjesto budi u meni sjetu i nadahnuće i smatram da bi svi građani Distrikta trebali posjetiti ovu našu ljepoticu“ istakla je Kočićeva.

2013-01-11-Obilazak_vjecnice

Gradska vijećnica će i dalje biti otvorena za posjete građana svakog drugog četvrtka od 15.45 do 16.15, a ukoliko interesovanje bude veliko, posjete će biti organizovane jednom sedmično.