Promovisani rezultati projekta „Podrška djeci iz materijalno neobezbijeđenih porodica“

17.12.2012. Povodom promovisanja rezultata projekta „Podrška djeci iz materijalno neobezbijeđenih porodica“ koji je provođen je u IX. osnovnoj školi u Prutačama u posljednja četiri mjeseca, danas je organizovan kviz znanja za učenike od III. do V. razreda, takmičenje u društvenim igrama „Čovječe, ne ljuti se“ i „Pikado“, izložba učeničkih radova, kao i  priredba sa prigodnim kulturno-zabavnim programom.

Image for news

Učenici su ovom prilikom pokazali naučeno u dosadašnjim aktivnostima kroz produženu nastavu.

„S obzirom da je stanje u obrazovanju u naselju Prutače u nezavidnom položaju, javila se potreba za kreiranjem kvalitetnog i kontinuiranog pristupa u radu sa djecom iz materijalno neobezbijeđenih porodica s posebnim fokusom na djecu romske nacionalnosti i djecu iz izbjegličkih porodica. Da je projekat urodio plodom govori i činjenica da o njegovim rezultatima pričaju u cijeloj BiH“, istakla je šefica Pododjeljenja za predškolsko i osnovno obrazovanje Mara Matkić.

U ovoj školskoj ustanovi istaknuto je da, zahvaljujući projektu, učenici  sada redovno dolaze u školu,  a primjetan je i bolji uspjeh. Tokom projekta, osim aktivnog rada učenika, roditelja i nastavnika, realizovana je i sanacija ustanove čime su obezbijeđeni adekvatni uslovi za rad. Također, obezbijeđena je i nabavka neophodnog didaktičkog materijala, tehničke opreme, čajna kuhinja, TV i DVD i mnoštvo drugih sredstava.