Промовисана књига "Жидови, Кршћани, Муслимани - поријекло и будућност"

10.11.2011. Књига "Жидови, хришћани, муслимани - поријекло и будућност" Карл-Јозефа Кушела која је објављена 2007. године у издању Фрањевачког медијског центра "Свјетло ријечи" промовисана је у Дому културе у Брчком у организацији три брчанска културно-умјетничка друштва

Image for news
У присуству многобројних гостију из културног, вјерског и политичког живота промоцију књиге свечано је најавио и присутне поздравио градоначелник Брчко дистрикта БиХ др Мирослав Гаврић. Он је истакао да је чињеницу да у Брчко дистрикту БиХ живе три конститутивна народа и да се његује традиција неколико религија потребно искористити као предност како би се међусобно приближили вјерски и културни обичаји..

2011-11-11-Promocija_knjige1

– Спознаје теолога све чешће говоре да су монотеистичке религије сличне, а у јавности се често прича о непремостивим разликама. Надам се да ће промоција ове књиге свима нама приближити сличности и разлике међу религијама како би научили нешто ново и корисно, истакао је др Гаврић.

Промоција књиге уприличена је поводом обиљежавања 20 година од обнављања рада трију културно-умјетничких друштава из Брчког "Напретка", "Препорода" и "Просвјете". Организатори су истакли да је основна порука књиге да о разликама треба учити те да је претпоставка за поштовање другога минимум познавања другога.