Pripravnici raspoređeni na radna mjesta

10.9.2012. 193 pripravnika sa visokom, višom i srednjom stručnom spremom sa evidencije Zavoda za zapošljavanje od danas su stekli uslove za potpisivanje ugovora za obavljanje pripravničkog staža u organima javne uprave, institucijama i javnim preduzećima Brčko distrikta BiH.

Image for news

Pripravnici su, u zavisnosti od stručne spreme, angažovani na period od dvanaest, devet ili šest mjeseci na osnovu Programa za zapošljavanje pripravnika koji je usvojila Vlada Brčko distrikta BiH. Pripravnici će obavljati poslove s ciljem osposobljavanja za samostalan rad u okviru svoje struke i sticanja odgovarajućeg radnog iskustva za polaganje stručnog, odnosno ispita za rad u organima uprave.

Većina pripravnika je od danas na svojim radnim mjestima, a lica koja se nalaze na kandidatskim listama političkih partija za oktobarske izbore te oni koji moraju nostrifikovati diplome, u skladu sa zaključkom Vlade, pripravnički angažman će započeti u roku od 90 dana.

Za angažovanje pripravnika izdvojeno je iz Budžeta Brčko distrikta BiH za 2012. i Rebalansa budžeta ukupno 2.000.000 KM.