Prijem za reprezentativce BiH u odbojci u brčanskoj vijećnici

16.5.2010. godine. Gradonačelnik Brčko distrikta BiH, dr. Dragan Pajić upriličio je prijem za reprezentativce Bosne i Hercegovine u muškoj odbojci u brčanskoj Vijećnici pred kvalifikacionu utakmicu za Evropsko prvenstvo sa reprezentacijom Gruzije. U ime Odbojkaškog saveza Bosne i Hercegovine, njegov potpredsjednik Milutin Popović se zahvalio gradonačelniku Pajiću na materijalnoj pomoći i organizaciji utakmice protiv Gruzije u Brčkom. On je istakao da Brčko distrikt ima pozitivan stav prema odbojci, odnosno prema sportu uopšte.

2010-05-16-PrijemOdbojkasa-1„Budući da je Brčko grad odbojke sasvim je normalno da pomognemo odbojkašku reprezentaciju i odogravanje ove utakmice“, rekao je gradonačelnik Dragan Pajić i dodao „da će se ta praksa i nastaviti, koliko budu mogućnosti dozvoljavale.“ On im je poželio pobjedu protiv Gruzije i dalji plasman na evropskoj odbojkaškoj sceni, kao i da postanu respektabilan faktor u evropskim krugovima.

Gosti su poklonili gradonačelniku odbojkašku opremu u znak zahvalnosti za pomoć i prijatan petodnevni boravak u Brčkom.

Muška odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u sali Gimnazije u Brčkom pobijedila je rezultatom 3:0 reprezentaciju Gruzije i plasirala se u drugo kolo kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u odbojci.