Prijem za nagrađene osnovce

7.6.2012. Šef Odjeljenja za obrazovanje Vlade Brčko distrikta BiH Esed Kadrić upriličio je prijem za učenike i nastavnike osnovnih škola iz Brčkog koji su zabilježili značajne rezultate na Šesnaestom državnom saobraćajno-obrazovnom takmičenju održanom 2. juna u Zenici.

Image for news

Ekipa Brčko distrikta BiH, koja je na takmičenje putovala u organizaciji Auto-moto kluba "Brčko", osvojila je prvo mjesto u ukupnom plasmanu. Učenik Devete osnovne škole iz Maoče Osman Karamujić osvojio je drugo mjesto u pojedinačnoj konkurenciji za dječake i direktno se plasirao kao član ekipe Bosne i Hercegovine na evropsko takmičenje koje će biti održano u septembru u Poljskoj.

Šef Odjeljenja za obrazovanje Esed Kadrić čestitao je nagrađenim učenicima i njihovim nastavnicima i istakao neophodnost ulaganja gradskih vlasti u mlade talente i njegovanja njihovih kvaliteta kako bi oni i u budućnosti bili ambasadori Distrikta i predstavljali ovu lokalnu zajednicu, kao i do sada, u najboljem svjetlu.

Drugoplasirani učenik Osman Karamujić izrazio je zadovoljstvo postignutim uspjehom i istakao da je u okviru takmičenja lako savladao teoretski dio koji se sastojao od polaganja saobraćajnih testova, kao i praktični dio koji podrazumijeva spretnu vožnju biciklom i savladavanje prepreka na zadatom poligonu.

2012-06-07-Prijem_ucenika-2

Članovi AMK "Brčko" dodijelili su novčane nagrade najboljim učenicima koji su učestvovali u izložbi fotografija iz oblasti saobraćaja, a šef Odjeljenja za obrazovanje uručio je osnovcima, koji su sačinjavali ekipu Brčko distrikta BiH, prigodne poklone koji će im koristiti u daljnjem radu.