Prijem povodom pravoslavnog Božića

9.12.2011. Povodom najradosnijeg hrišćanskog praznika Božića, Srpska pravoslavna crkva u Brčkom i srpski predstavnici u vlasti Brčko Distrikta BiH, drugog dana Božića upriličili su tradicionalni prijem u hotelu „Jelena“.

Image for news
Ovoj svečanosti prisustvovali su najviši predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti u Brčko Distriktu BiH iz reda sva tri konstitutivna naroda iz Brčkog, vjerski predstavnici Medžlisa Islamske zajednice u Brčkom i Katoličke crkve te mnogobrojni gosti. Prisutne je pozdravio i poželio im prijatno druženje protojerej – stavrofor Srpske pravoslavne crkve u Brčkom Slavko Maksimović.

2012-01-09-Bozicni_prijem_1

On je poželio svima da praznična atmosfera i međusobna komunikacija i saradnja potraju tokom cijele godine i istakao da su mir, dobra volja i slavljenje Boga nešto što treba da bude zvijezda vodilja u životu svakog čovjeka. Gradonačelnik Brčko Distrikta BiH dr. sci. Miroslav Gavrić rekao je da su praznici dobra prilika de se na jednom mjestu okupe predstavnici triju konstitutivnih naroda u Brčkom i istakao da su ovakva druženja dobar primjer zajedničkog života.
Svečani prijem pjesmom su uveličali članovi crkvenog hora „Sveti Stefan Dečanski“ iz Brčkog.

2012-01-09-Bozicni_prijem_2