Prijem kod gradonačelnika povodom uspjeha kajakaša i kanuista

13.6.2012. Članovi i rukovodstvo Kajak-kanu kluba "Haris Suljić" iz Brčkog posjetili su danas u Gradskoj vijećnici gradonačelnika dr. sci. Miroslava Gavrića povodom zapaženih uspjeha koje su postigli ove godine.

Image for news

2012-06-14-Prijem_kanu_kluba_kod_gradonacelnika-2

Rezultati sa posljednjeg takmičenja u Doboju, sa kojeg su se brčanski sportisti vratili sa 12 zlatnih, 7 srebrnih i 4 bronzane medalje, samo su dio osvojenih priznanja iz ove godine, istaknuto je na prijemu.

Lejla Jukić, koja već devet godina trenira u klubu "Haris Suljić", rekla je da je do sada osvojila više od 200 medalja, a da se sa četiri regate u ovoj godini, takmičeći se u različitim disciplinama, vratila sa zlatom, srebrom i bronzom.

Gradonačelnik Miroslav Gavrić je zahvalio mladim sportistima što predstavljaju Brčko distrikt BiH u najljepšem svjetlu i dodao da će pomoći njihov odlazak na takmičenja u Zvorniku i Zabrežju.

"Moja poruka sportistima danas bila je da se posvete pripremama i takmičenjima, a Vlada će učiniti sve kako bi finansijski pomogla klub i takmičare", dodao je gradonačelnik.

Gosti su zahvalili gradonačelniku što je prepoznao njihov trud i rad i dodali da će u budućnosti nastojati da zabilježe još zapaženije uspjehe.